Cá Lưỡi Trâu vốn ngọt thịt, béo bùi, xương mềm, dù chế biến như thế nào vẫn giữ được vị ngọt bên trong. Với ẩm thực Việt Nam, cá lưỡi trâu thường được ướp muối, làm khô hay ướp gia vị sả ớt rồi chiên giòn. Còn với ẩm thực Châu Âu, cá lưỡi trâu được bỏ da, áo một lớp bột mì, ướp một ít muối rồi đem chiên cùng một ít bơ và vắt lên một vài giọt chanh vàng hay còn gọi là Sole Meuniere.
Cá Lưỡi Trâu cũng là nguồn cung cấp protein ít chất béo, canxi và các chất dinh dưỡng quan trọng khác, cực kỳ dinh dưỡng.
—-----
Tropical Sole is known for its impeccable taste and flakey white tender meat, with soft bones that retain its sweetness regardless of how it's prepared. In Vietnamese cuisine, Sole is often salted, dried, or marinated with chili and lemongrass, then either deep-fried, pan-fried. In European cuisine, the fish is typically skinned, coated in a light flour layer, sprinkled with a pinch of salt, and pan-fried in butter before being drizzled with a few drops of lemon, a dish known as Sole Meuniere.
Tropical Sole is not only a treat from the sea, but also an excellent source of low fat protein, calcium and other important nutrients.