Cá Ngừ Bò là một trong những loại cá giàu dinh dưỡng và được sử dụng phổ biến trong bữa cơm của người dân miền biển. Cá Ngừ Bò có kích thước từ 2-5kg/con với thịt cá màu đỏ sẫm, trong, nhiều dầu, được đánh giá cao về giá trị dinh dưỡng, chứa nhiều protein. Cá Ngừ Bò có vị thơm và ngọt thịt hơn các loại cá ngừ khác khi chế biến. Cá cắt khúc dày có thể là một lựa chọn tuyệt vời cho món bún cá hay kho cùng trái thơm. Hay phi lê cũng được dùng áp chảo và dùng với các loại salad.
—-----
Longtail Tuna is a popular fish that can be seen in most Vietnamese household’s daily meals. Longtail Tuna has a stable size around 2-5kg/fish with the distinct dark red color that is translucent when it’s fresh. Like most Tuna, this fish is known for its nutritional value that is rich in protein. Longtail Tuna is better in taste compared to other types of tuna available in Vietnam. A thick fillet can be pan-seared and coated with sesame seeds and nicely paired with a fresh salad mix or cooked in oil. Or it can be caramelized with pineapple as a signature dish in Viet cuisine.